VIDEO: Takto odvážali policajti ožratého vodiča na toxikológiu krátko po hrôzostrašnej nehode!

Na tragédiu v Bratislave už zareagoval aj minister financií a predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Už dnes chce na koaličnej rade predniesť návrh, ktorý by výrazne sprísňoval tresty za alkohol za volantom.

IGOR MATOVIČ:

AUTO ZA ALKOHOL! Bez milosti
Už stačilo. Koľko ešte nevinných ľudí má zomrieť len preto, lebo nejaký ožratý Debo si myslí, že on to dá? Na zástavke Zochová som, tak ako všetci študenti z Mlynskej doliny, pravideľne 5 rokov prestupoval na 39tku. V túto noc tam vyhasli životy mladých ľudí, ktorí tú trasu išli prvýkrát a, bohužiaľ, naposledy.
Ožratý Debil si sadol do auta a zničil život mladých ľudí a ich rodín.
Stačilo! S ministrom vnútra Romanom Mikulcom som pred chvíľou hovoril a plne sa stotožňujeme v tom, že jediná cesta je zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom.
Auto v rukách ožratého vodiča je nebezpečná zbraň … a keď sa niekto rozhodne so zbraňou v rukách ohrozovať nevinných ľudí, musíme k nemu pristúpiť tak, akoby chodil po ulici a náhodne len tak strieľal.
Dnes na koaličnej rade navrhnem zavedenie nemilosrdného trestu pre vodičov s 1 a viac promile:
Automobil, v ktorom bude pristihnutý vodič s 1 a viac promile prepadne v prospech štátu. Bez debaty. Nemilosrdne. Okamžite na mieste.
A čo keď bude mať auto požičané? To isté. Nech sa páči, nech si dotknutý u ožrana uplatní náhradu škody. Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných.
Už naozaj stačilo!
ps. Za úplnú samozrejmosť považujem automatické odňatie vodičáku na dlhé roky. Hovorím o testoch pre vodičov pristihnutých pri kontrole.
Úprimnú sústrasť rodinám