Británia v šoku: Princ William a Kate sa rozišli!

V roku 2007 nastal zlom, krátko potom, čo získal princ William funkciu vojenského dôstojníka, sa dvojica odlúčila. „Boli sme obaja veľmi mladí. Na univerzite sme sa obaja snažili nájsť sami seba a svoju vlastnú cestu. Dospievali sme,“ uviedol princ William.

Po dobu trvania ich rozchodu vyjadrili členovia kráľovskej rodiny obavu, aby sa neopakovala rovnaká situácia ako kedysi u princa Charlesa (72) a vojvodkyne Camilly (73). Vo svojej knihe o kráľovskej rodine to zverejnila spisovateľka Katie Nichollová.

Podľa britského denníka The Express mala vtedy mladá Kate dať princovi ultimátum, aby prestal koketovať s dievčatami na jeho vojenských misiách v Bovingtone. Chcela od neho silný záväzok, skutočný vzťah. Avšak namiesto súhlasu sa vojvodkyňa dočkala rozchodu. „Bolo ťažké neporovnávať Williama s jeho otcom, princom Charlesom. Vystrašení tým, čo sa stalo v minulosti, sa v kráľovskom paláci obávali, aby sa z Kate nestala ďalšia Camilla, „napísala v knižke Nichollová.

Našťastie William a Kate po čase zistili, že bez seba nemôžu byť a dali sa znovu dohromady. V roku 2010 oznámili zásnuby a rok neskôr prebehla doslova rozprávková svadba.

FOTOGALÉRIA: