Chcete pracovať po boku Zuzany Čaputovej? Zuzana Čaputová hľadá do paláca pomocné sily!

Kancelária prezidenta Slovenskej republiky vyhlásila na akademický rok 2021/2022 výzvu na stáž v štyroch odboroch:

Prvým je odbor komunikácie. Jeho tím okrem mediálnych výstupov zodpovedá aj za styk s verejnosťou. Fotia a natáčajú na podujatiach, komunikujú s médiami, spravujú účty na sociálnych sieťach a odpovedajú na podnety verejnosti.

Zaujímavú agendu ponúka aj odbor vnútornej politiky. Ten poskytuje prezidentke podporu pri jej aktivitách, ktoré smerujú dovnútra štátu. Počas stáže si vyskúšaš prípravu podkladov a rôznych analýz, ale dozvieš sa aj to, ako sa pripravujú a reálne prebiehajú prijatia v Grasalkovičovom paláci a vnútroštátne výjazdy. Nie menej dôležitý je aj odbor zahraničnej politiky. V tomto prípade ide predovšetkým o prípravu zahraničných aktivít hlavy štátu.

„Na stáži u nás vás naplno zapojíme do prípravy podkladov, analýz a prejavov a zoznámite sa s prezidentskou korešpondenciou. Naučíte sa, čo všetko zahŕňa politická aj praktická príprava zahraničných návštev a zopár ich aj zažijete.”

V hľadáčiku sú študenti a študentky všetkých stupňov vysokých škôl. Šancu majú aj absolventi a absolventky, ktoré skončili vysokú alebo strednú školu v roku 2021.

„Hľadáme mladých a motivovaných ľudí, ktorí môžu stážovať každý pracovný deň (v individuálnych prípadoch sú možné výnimky) po dobu minimálne jedného mesiaca.“

Stážovať tu môžu iba občianky a občania Slovenska. Ide o ponuku len pre plne zaočkované osoby proti COVID-19. Aj v tomto prípade sa ale zohľadňujú individuálne možnosti a okolnosti.

Tím hlavy štátu tvrdí, že ponúka férový prístup, konštruktívnu spätnú väzbu a ochotu vysvetľovať a odpovedať na otázky. V neposlednom rade na tejto stáži získaš pohľad zvnútra dôležitej inštitúcie a skúsenosť s reálnou politikou a analytikou. Zároveň budeš súčasťou prípravy a účastníkom na bežných aj slávnostných podujatiach.

Kancelária prezidenta Slovenskej republiky informuje, že má dlhodobo výborné skúsenosti so stážami šikovných mladých ľudí. Objasňuje, že sa tu všetkým snažia čo najviac priblížiť ich prácu, zákulisie a špecifiká prezidentského úradu.

„Záleží nám na tom, aby sa všetci počas svojho pôsobenia u nás mohli čo najintenzívnejšie zapojiť do našich odborných tímov. Stážistov a stážistky do nášho úradu vyberáme veľmi starostlivo, rozhodujúce pre nás však nie je štúdium na konkrétnej škole či odbore, ale vaše schopnosti a motivácia.”

Na stáž sa môžeš prihlásiť do 12. septembra 2021. Vybraných uchádzačov a uchádzačky pozve tím kancelárie do konca októbra 2021 na online, telefonický alebo osobný pohovor. Stáž je neplatená a je nutné ju vykonávať osobne v Grasalkovičovom paláci.

FOTOGALÉRIA: