Česi vzali znovuotvorenie obchodov útokom: Šokujúce videá ukazujú davové šialenstvo

Podivných pretekov sa zúčastnil aj Šimon. Ten na facebooku vysvetlil, že jeden z obchodov pripravil pre zákazníkov zľavy, ale kapacita predajne bola samozrejme obmedzená.

Ľudia tak bežali, aby nemuseli čakať v rade. „Hlavný dôvod prečo všetci bežali, boli zľavy v Nike a obmedzený počet ľudí v predajni, keby som nebežal, stál by som v rade pokojne aj 3 a viac hodiny,“ napísal s tým, že hoci utekal, ako najrýchlejšie mohol, hodinovému čakaniu sa rovnako nevyhol.

Ľudia v komentároch pod videami sú správaním natočených ľudí často šokovaní. Niektorí sa hnevajú, že reštaurácie a fitness centrá sú zatvorené, ale v obchodných domoch je takýto nával. „A do fitka alebo reštaurácie nemôžeš, to je fakt vtipné,“ napísala Veronika. „To vyzerá ako nejaký závod, naozaj ľudia takto bláznia?“ začudovala sa Michaela.

Hoci situácia vyzerá úplne šialene, podľa riaditeľa nákupného centra Jana Procházku nebola kapacita centra vyčerpaná. „Cez úvodný nápor vyvolaný mimoriadnymi zľavami obchodníkov sa okamžitá kapacita centra, ktorá je 2000 osôb, dnes nevyčerpala,“ povedal pre TN.cz .

Dodal tiež, že v nasledujúcich dňoch očakávajú skôr menej ľudí, pre istotu však posilnia niektoré opatrenia. „Preventívne však začneme od zajtra regulovať nielen rady vnútri centra, ale aj pred vstupom do neho. Z toho dôvodu ešte viac posilňujeme počet členov security, „dodal.

VIDEO: