Mal byť vyliečený, ale zomrel. Muž († 36) podľahol koronavírusu po prepustení z nemocnice

Lia sa zachrániť nepodarilo
Náhlu smrť u Lia spôsobili respiračné problémy a následné celkové zlyhanie orgánu, stojí v jeho úmrtnom liste, ktorý tlači poskytla jeho manželka, známa ako „pani Mej“. Ako príčinu smrti uviedli lekári práve koronavírus. Muž bol v pondelok rýchlo prevezený do nemocnice, zachrániť sa ho ale nepodarilo.

Koronavírus sa u Lia potvrdil 9. februára, o 3 dni neskôr bol hospitalizovaný v jednej z poľných nemocníc, ktoré boli postavené na začiatku epidémie. Prepustený bol vo štvrtok 27. februára, lekári u neho dvakrát vykonali testy, ktoré potvrdili, že vírus nemá. Li nemal žiadne symptómy nákazy a jeho teplota bola normálna. Z nemocnice putoval do hotela, ktorý funguje ako provizórne izolačné zariadenie na doliečenie. Domov mal odísť 10. marca.

Koronavírus sa vyliečeným vracia
Užívatelia čínskych sociálnych sietí v piatok upozornili na to, že správy o Liovom prípade zmizli z internetu. Ďalej platí, že wuchanské poľné nemocnice po incidente pozastavili prepustenie pacientov, nariadenie zaviedli miestne úrady. Ukázalo sa navyše, že u mnohých prepustených opätovné testy znova potvrdili koronavírus.

Pacientovi z provincie Če-ťiang sa koronavírus vrátil po 18 dňoch od prepustenia z nemocnice a po uplynutí 2týždňov preventívnej karantény, u ďalšieho prepusteného pacienta sa nákaza znovu prejavila po 10 dňoch. Svetoví experti špekulujú, že čínski lekári pred prepustením zdanlivo vyliečených pacientov nevykonali testy správne.

FOTOGALÉRIA: