Čaputovej outfit u pápeža zarazil Slovákov: Toto mnohí nevedeli!

Zuzana Čaputová má za sebou jedinečnú skúsenosť, kvôli ktorej vycestovala do neďalekého Vatikánu. Prvá dáma Slovenskej republiky sa v uplynulých hodinách stretla s hlavou cirkvi, pápežom Františkom, ktorý poslal všetkým občanom krajiny prívetivé slová plné zmierenia a nádeje.

„Je mi cťou odovzdať vám pozdravy od pápeža Františka na Slovensko,“ uviedla na úvod hlava štátu po prijatí pápežom vo Vatikáne. Na návštevu boli pozvaní aj minister zahraničia Ivan Korčok a slovenský vedec Pavol Čekan, ktorí zo sebou niesli dar v podobe 10-tisíc PCR testov.

Čierna vdova či mafiánska manželka. Tak častujú mnohí Slováci prejav úcty prezidentky Čaputovej a tradíciu hlboko zakorenenú vo Vatikáne. Hoci sa v posledných rokoch zmiernili pravidlá, na audienciu u pápeža sa aj naďalej treba dôkladne pripraviť. Výnimkou nie je ani oblečenie!

Predstavte si, že vás čaká audiencia u pápeža. Čo si oblečiete? To je kritická otázka podoprená rokmi tradícií v samotnom Vatikáne. A hoci Vatikán zmiernil svoje nároky ohľadom obliekania sa na audiencie, mnohé vysokopostavené ženy naďalej dbajú na dodržiavanie striktných pravidiel.

Článok pokračuje na ďalšej strane.