PADOL ROZSUDOK: Kočner a Zsuzsová sú vo vražde Kuciaka nevinní!

Aj keď sa skutok stal, nie je preukázané, že ho podľa súdu spáchali oni dvaja.

Marián Kočner aj Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy Jána Kuciaka nevinní. Skutok sa podľa súdu stal, ale nie je preukázané, že ho spáchali oni dvaja.

Súd uznal Mariana K. za vinného z nedovoleného ozbrojovania v súvislosti s nábojmi, ktoré u neho zaistili pri jednej z domových prehliadok. Tento skutok obžalovaný priznal už na začiatku procesu.

Tomáš Sz. je takisto vinný pre rovnaký skutok, konkrétne pre zadováženie zbraní na vraždu Kuciaka a Molnára a tiež pre neoprávnenú držbu munície. Vinný je tiež z porušovania domovej slobody. Verdikt súdu nie je právoplatný.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok, tri dni pred očakávaným vynesením rozsudku v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) nový návrh na dokazovanie v rozsahu 65 strán.

Na nový návrh prokurátora ÚŠP na doplnenie dokazovania upozornil Denník N. Malo by ísť o ďalší dôkaz proti podnikateľovi Marianovi Kočerovi a Alene Zsuzsovej, ktorý sa týka mobilného telefónu obžalovanej.

Vo štvrtok (3. 9.) sa počítalo s vynesením verdiktu v spomínanej kauze, keď pôvodne sa vynesenie rozsudku očakávalo už začiatkom augusta. Predsedníčka senátu ŠTS Ružena Sabová však vtedy termín zrušila. Dôvodom bola nutnosť pokračovania porady senátu o pripravovanom rozsudku.

Pojednávanie s Marianom Kočnerom a spol. sa začalo v januári tohto roka. Senát zložený z predsedníčky sudkyne Ruženy Sabovej a sudcov Ivana Matela a Rastislava Stieranku doposiaľ odpojednával 22 dní.

FOTOGALÉRIA: