POSLEDNÝ prejav premiéra Pellegriniho: S občanmi sa rozlúčil veľmi dojímavo!

Peter Pellegrini sa v uplynulých dňoch prihovára slovenskému národu omnoho viac než kedykoľvek počas celého funkčného obdobia. Dôvodom je oznamovanie prísnych bezpečnostných nariadení krízového štábu v dôsledku snahy o zastavenie obávanej epidémie koronavírusu Covid-19.

Tentokrát sa však ako predseda vlády pred kamery posadil poslednýkrát, nakoľko čoskoro dôjde k výmene postu – dosluhujúci premiér ľuďom zanechal emotívny odkaz.

44-ročný politik bol do funkcie premiéra zvolený v mimoriadne náročnom období, kedy sa krajina vyrovnávala s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Mnohí preto od neho očakávali, že sa pokúsi zázračným spôsobom napätú situáciu urovnať, čo si rodák z Banskej Bystrice plne uvedomoval.

Dosluhujúci premiér prišiel v čase dosluhovania “starej” vlády s ráznymi opatreniami, avšak v týchto hodinách prichádzajú na čelo štátu novozvolení poslanci. Pri tejto príležitosti sa predseda vlády prihovoril poslednýkrát Slovensku, pričom celý jeho prejav vám prinášame v plnom znení.

Článok pokračuje na ďalšej strane.