Slováci ZÚRIA! Učiteľka napísala rómskej mamičke odpornú SMS. Konverzáciu zverejnila!

Vzápätí jej však omylom poslala aj SMS, ktorá mala patriť riaditeľke, s textom: “Cigane som napísala, že malá nedostane obed.” Tento text ale zrejme pôvodne chcela pedagogička napísať niekomu inému.

Zmätená učiteľka sa síce pani na druhej strane telefónu ospravedlnila, no mladá mamička ostala z jej prístupu a vyjadrovania i tak sklamaná, čomu sa vôbec nemožno čudovať. ,,Chcem sa s vami podeliť… tak takto nás zobudila pani učiteľka z MS Kameliova, spravila nám krásny deň… pani učiteľka sa pomýlila a omylom poslala správu mne, keď išla písať o mne vraj cigaňa… takto má komunikovať jedna učiteľka. Ja si myslím, každá mamička má meno, či je to cigán, sedlák, Číňan, Mongol… ešte tá správa hnusná, keď nezaplatím, nedostane jesť,” neskrývala pohoršenie nahnevaná žena.

Pri príspevku sa objavilo množstvo komentárov držiacich stranu mamičke a kritizujúcich správanie pani učiteľky. Medzi nimi sa však našla aj reakcia od starostu Vrakune Martina Kuruca. ,,Dobrý deň, chcem sa za zriaďovateľa ospravedlniť za takéto hrubé správanie našej pani učiteľky. Kategoricky odmietam akékoľvek prejavy rasovej nenávisti. Okamžite som začal konať, spojil som sa telefonicky s vedúcou nášho odboru školstva, s riaditeľkou MS. Je to, samozrejme, ľúto všetkým zúčastneným. Pani riaditeľka sa ospravedlnila mamičke a s pani učiteľkou bol vykonaný pohovor a budú to ďalej riešiť v zmysle platných právnych predpisov,” vyjadril sa k incidentu. Vyzerá to teda tak, že prípad môže mať ešte voči učiteľke nemilú dohru.

FOTOGALÉRIA: