Šéf Facebooku prehovoril o Kuciakovi († 27) a Čaputovej: To je SILA!

Naznačil však, že nová platforma určité možnosti financovania ponúkne. „Je to veľká príležitosť pre väčšiu monetizáciu pre vydavateľa. Na rozdiel od klasického feedu, tu môže mať Facebook priamy vzťah s vydavateľom, „ naznačil Zuckerberg, ale bez väčších podrobností.

„Všetko, čo Facebook robí, aby podporil a rozvinul kvalitné spravodajstvo, má zmysel, len ak vydavateľ má férový model, a to ako v prístupe k spotrebiteľom, tak k férovému zárobku,“ povedal Döpfner s tým, že pokiaľ nebude novinárčinu nikto financovať, nikto ju nebude robiť.

Zuckerberg spomenul Kuciaka a voľby
V rozhovore zaznel aj prípad vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka, ktorý pracoval pre spravodajský web Aktuality.sk spadajúci práve pod krídla Axel Springer.

Zuckerberg: „Takže viac než ktokoľvek iný oceňujete dôležitosť novinárčiny v spoločnosti. Práve ste mali voľby na Slovensku … To musí byť veľmi zaujímavý okamih, pretože jeden z novinárov, ktorý pre Axel Springer pracoval a viedol nesmierne dôležitú investigatívnu prácu ohľadom daňových podvodov na Slovensku, čo inšpirovalo ženu, ktorá potom kandidovala na prezidentku a myslím, že vyhrala aj vďaka masívnej protikorupčnej kampani . A to hlboko symbolizuje prácu, ktorú robíte … „

Článok pokračuje na ďalšej strane.