Isabelka († 1) prehltla plochú batériu: Lekári odmietli röntgen a nasledovalo to čo nikto nečakal

Ľahostajnosť lekárov stála ešte len ročné dievčatko život. Keď malá Isabela začala zvracať krv, rodičia ju ihneď odviezli na pohotovosť s podozrením, že prehltla batériu. Lekári jej však odmietli urobiť röntgen a dievčatko bohužiaľ zomrelo. Ani po troch rokoch nebol nikto potrestaný.

Manželia Resovci priviezli svoju dcérku Isabel do nemocnice prvýkrát 16. januára 2015. Lekárom vtedy povedali, že si myslia, že dievčatko prehltlo plochú batériu. Doktori im to ale vôbec neverili. Počas dvoch týždňov rodičia navštívili pohotovosť celkom trikrát, röntgenu sa však nedočkali. Dievčatko nakoniec v nemocnici v Melbourne 4. februára 2015 zomrelo. Rodičia sa teraz kvôli pochybeniu lekárov s nemocnicou súdia.

„Mala krvné zrazeniny a zvracala krv,“ počul sudca od zdrvenej matky malej Isabelle. „Vedeli sme, že nám neveria,“ dodala. Prečo ale lekári odmietli dievčatku urobiť röntgen? Rodičom vtedy vraj povedali, že nemôžu tak malému dieťaťu urobiť röntgen, keď nemajú jasný dôkaz, že prehltlo niečo životu nebezpečné.

Článok pokračuje na druhej strane.