VIDEO: Dieťa sa začne hádať so psom. Pes to nemohol vydržať. Neuveríte aká bola jeho reakcia…

Ktokoľvek, kto mál niekedy psa, vie, že tieto zvieratá pochopia veľa z toho, čo im ľudia hovoria. Niekedy môžeme získať dojem, že psy môžu čítať myseľ – dobre vedia základy komunikácie.

Kto vie: možno pes, ktorého o chvíľu spoznáte sa snaží rozprávať so svojou „sestrou“? Zdá sa, že zvuky aké vydáva majú zmysel, sú vedomé a máju oznámiť nejaké informácie. Jedna vec je istá – pes mal dosť kriku dievčatka, ktoré bolo držané u matky na kolenách.

Screenshot_14

Našťastie majiteľka psa mala po ruke telefón a zaznamenala celú udalosť. Jej niekoľko mesiacov stará dcéra vydávala veľmi vysoké zvuky, čo zjavne malo vyjadriť jej nespokojnosť. Milovaný rodinný pes odpovedal rovnakým tónom – akoby bol podráždený alebo možno aj urážaný. „Výmena viet“ trvala dlhšiu dobu.

Kedykoľvek začne malé dievčatko kvíliť, jej pes to bude opakovať. Zviera nechce strácať príjemné miesto na gauči, takže nikam nešiel. Ale nechcel počúvať detské kňučanie. Pes sa naozaj „háda“ s dievčatkom. Vedci poukazujú na to, že psi dokážu pochopiť tisíce ľudských slov a emócií na ich tvárach sú dobre známe. Psy cítia, keď sme šťastní a keď nie. Takmer vždy dokážu pochopiť hlavné posolstvo, ktoré k nim smerujeme.

VIDEO nájdete na ďalšej strane …