Olej, čo odstráni kyselinu močovú z krvi, vylieči úzkosť a potlačí túžbu po cigarete i alkohole

Po celé storočia ľudia využívali všakovaké bylinky a korenia na liečbu najrôznejších zdravotných problémov a ochorení.

Medzi najobľúbenejšie liečivé bylinky vždy patrili zázvor, čili papričky či kurkuma, ktoré si svoju popularitu určite zaslúžia.

Avšak spomedzi korení jedno z nich svojimi účinkami priam vyčnieva, no na rozdiel od ostatných spomenutých sa naň často zabúda. Ide o čierne korenie (česky černý pepř), ktoré je na liečbu rôznych ochorení možné využiť veľkým množstvom spôsobov.

Dokonca aj moderná veda čierne korenie zvykne prehliadať napriek tomu, že ponúka najväčšie zdravotné prínosy, aké môže korenie poskytnúť.

Napríklad v stredoveku si čierne korenie natoľko vážili, že sa neraz používalo ako forma platidla, čím nahrádzalo legálne meny alebo zlato.

Samotné korenie je pre zdravie človeka mimoriadne cenné, no olej z neho hrá ešte väčšiu rolu v starostlivosti o zdravie.

Zdravotné účinky čierneho korenia a oleja z neho

Čierne korenie disponuje celou paletou zdravotných účinkov. Je laxatívom, pôsobí proti nadúvaniu, má antibakteriálne účinky, odhlieňuje, je silným antioxidantom aj protizápalovým prostriedkom.

Taktiež pôsobí diureticky (proti zadržiavaniu vody v tele), antispeticky, stimuluje telo, predchádza svalovým kŕčom, rozširuje cievy, podporuje potenie a znižuje horúčku.

Článok pokračuje na ďalšej strane…