Zima bude za nejaký čas pred dverami a lekári odporúčajú, aby sme začali venovať pozornosť produktom živočíšnej výroby, ktoré môžeme využiť aj ako prevenciu pred chorobami a boji s infekciami.
Jedným z týchto produktov je čerstvá slanina!
Tuk zo slaniny obsahuje veľké množstvo vitamínov A, D, E a karotén. Pomáha udržiavať imunitný systém v plnej funkcii a zlepšuje celkové fungovanie tela, najmä v tomto chladnom období.
O nebezpečenstvách slaniny existuje mnoho legiend, ktoré častokrát vydesí práve práve tie ktorí si vyžívajú v jedenie slaniny. Dnes sa chopíme tejto problematiky a odhalíme všetky mýty.
1) Tuk spôsobuje obezitu
Nie je to úplne pravda: tuk, ako aj iné produkty, majú negatívny vplyv na ľudský organizmus len v nadmernom množstve. Zdravým ľuďom, ktorí netrpia problémy s tráviacim traktom, pečeňou a pankreasom, bude tento tuk len na prospech. Denná dávka čerstvej slaniny pre zdravého človeka sa pohybuje medzi 10-30g za deň.
Článok pokračuje na ďalšej strane.