Dnes sa stretávame s takým vzácnym pokrmom ako je mäsový vývar. Obyčajne sa pripravuje vývarom z kuracích nôh, alebo pri príprave huspeniny. My by sme chceli oprášiť tradície a pripraviť taký vývar, ako ho robievali naše babičky.
Čo je to mäsový vývar – je to prospešné jedlo? Pri jeho zdanlivej jednoduchosti sa v ňom nachádzajú dôležité aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre racionálnu výživu človeka.
Účinky mäsového vývaru:
Po prvé, vývar zoceľuje rany a doporučuje sa používať pri pooperačných stavoch. Prítomnosť prospešných aminokyselín pomáha rýchlejšie sa zotavovať. Je to taktiež dôležité jedlo pre vyvíjajúci sa organizmus.
Po druhé, vďaka vysokému podielu magnézia, kalcia a fosforu v vývare sa vaše kosti stanú pevnejšie. Preto je ho možné jesť v každom veku.
Po tretie, vo vývare sa nachádza želatína, ktorá blahodárne vplýva na sliznicu črevného traktu a taktiež žalúdka.
Zaručene najlepšie jedlo!
Po štvrté, vývar sa môže vysporiadať s toxínmi a tým začne správne fungovať pečeň. Takže, ak ste sa náhodou priotrávili, jedzte bujón.
Článok pokračuje na ďalšej strane.