8 škandálov princa Harryho: Toto sa s najslávnejším kráľovským rebelom potiahne naveky

Bitka s fotografmi
Keď v roku 2004 Harry opúšťal jeden z londýnskych klubov, dostal sa do potýčky s fotografmi. Princ a jeden z paparazzov skončili so zranenou tvárou. Prvý spomínaný doň dostal ranu foťákom, druhému prístroj rozsekol peru.

Kostýmový škandál
Ide o asi najväčší princov škandál a treba uznať, že nad jeho správaním zostáva dodnes rozum stáť. V roku 2005 sa Harry objavil na akcii v nacistickom kostýme a po fotkách skočili nielen britské médiá.

Nutne to viedlo k pokornému ospravedlneniu. „Je mi veľmi ľúto, ak som niekoho urazil alebo zosmiešnil. Bola to nešťastná voľba kostýmu, ospravedlňujem sa, „sypal si popol na hlavu.

Rasistická prezývka kolegami
Na videu z roku 2006, ktoré vzniklo na vojenskej akadémii, označil Harry svojho kolegu slovom „Paki“ (osoba s pakistanskými koreňmi, hanlivé označenie pre prisťahovalcov) a bol obvinený z rasizmu.

Aj v tomto prípade bolo oficiálne ospravedlnenie nevyhnutné: „Princ Harry si plne uvedomuje, ako útočný môže tento termín byť, a veľmi sa ospravedlňuje za urážku, ktorú toto slovo môže spôsobiť. Avšak pred tromi rokmi (video sa na verejnosť dostalo až v roku 2009 – pozn.) Princ tento termín použil bez akéhokoľvek zlého úmyslu a ako prezývku člena svojej jednotky. V žiadnom prípade nešlo o urážku, „vysvetľoval menom Harryho palác.

Obvinenie z týrania zvierat
V roku 2010 došlo počas póla k zraneniu princovho koňa ostrohami. Harry však podľa mnohých hru neukončil a zviera tak malo trpieť. Hovorca obvinenia vyvracal tvrdením, že Harry prestal hrať, hneď ako si zranenie koňa všimol. Incident dokonca vyšetrovala športová asociácia, ktorá Harryho zbavila obvinenia.

Nahota vo Vegas
Hovorí sa, že čo sa stane vo Vegas, zostane Vegas. Avšak nie, keď ste potomok nástupcu na britský trón. V roku 2012 Harry v meste hazardu pařil tak divoko, až na party skončil nahý. Jeho zadok sa následne objavil na titulkách denníkov po celom svete.

Cesty súkromnými lietadlami
Možno nemožno hovoriť priamo o škandáloch, ale ani po sobáši s bývalou americkou herečkou Meghan Markle (38) a založení rodiny nie je okolo Harryho pokoj.

V posledných týždňoch manželia napríklad nahnevali ekologicky zmýšľajúci ľud niekoľkými cestami súkromnými lietadlami.

Peniaze za rekonštrukciu Frogmore Cottage
Niektorým Britom tiež leží v žalúdku suma, ktorá padla na rekonštrukciu domu Harryho a Meghan, Frogmore Cottage.

Mala pokrývať viac ako 2,5 milióna eur ktoré išli podľa kritikov využiť lepšie ako na renováciu kráľovského príbytku.

FOTOGALÉRIA: