Matovič v Na hrane poslal odvážny ODKAZ: Fica mi dohodnite, roztrhám ho v zuboch!

V diskusnej politickej relácii Na hrane TV JOJ sa proti sebe postavili minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a jeho predchodca v kresle šéfa financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Témou bol aj práve schválený návrh rozpočtu, ktorý ešte musí odobriť parlament. Matovič a Kamenický si nič nedarovali, pričom šéf OĽANO netajil, že radšej by sa v diskusii stretol rovno so šéfom Smeru-SD Robertom Ficom.

Minister Matovič sa svojho času priznal, že rozpočtu rozumel len na 30 %. Ako je na tom dnes? “Dlhé roky som bol členom finančného výboru, ale tvorba rozpočtu je komplexná činnosť. Dnes som v téme na 100 %,” povedal Igor Matovič s tým, že opäť vyzdvihol zamestnancov ministerstva, ktorí si to podľa neho “odmakali”, uviedol portál plus.noviny.sk.

Kamenický Matovičove slová takpovediac z otočky spochybnil: “Vo finančnom výbore som ho veľakrát nevidel.”

Igor Matovič a Robert Fico sú politickými aj osobnými rivalmi ešte z čias predošlej vlády, keď dnešný minister financií sedel v opozičnej lavici. Počas štvrtkovej relácie TV JOJ Na hrane líder OĽaNO zahlásil, že by si prial stretnutie so šéfom Smeru za jedným stolom.

Článok pokračuje na ďalšej strane.