Žena jedla uhorky každý deň. Potom si ľudia všimli, ako veľmi sa zmenila

1) Eliminácia toxínov, dodanie živín a hydratácia tela

  • Uhorky sú primárne tvorené vodou, ktoré obsahujú až 95%. Navyše obsahujú mnohé pre telo nevyhnutné minerály. Sú preto ideálne pre zlepšenie hydratácie nášho organizmu.
  • Nachádzajú sa v nich aj mnohé vitamíny. Najviac ich je v šupke, preto sa odporúča konzumovať uhorky neolúpané.
  • Najdôležitejší je vitamín C, ktorý si telo nedokáže vyrobiť samo. Jedna malá uhorka vám dodá až 10% vašej dennej dávky tohto nenahraditeľného vitamínu.

2) Trávenie a spaľovanie tukov

  • Pravidelná konzumácia uhoriek spomínanej žene celkovo zlepšila jej zdravotný stav, vitalitu a energiu. Únava sa stala vecou minulosti.
  • Uhorky majú podporný vplyv na metabolizmus. Zrýchlený metabolizmus znamená viac energie do života, rýchlejšie spaľovanie tukov a postupné chudnutie.
  • Navyše, uhorky sa vyznačujú vysokým podielom vlákniny, čo z nej robí ideálnu potravinu na podporu trávenia, zrýchlenie prechodu potravy črevami a predchádzanie zápchy.

3) Vysoký obsah vitamínov skupiny B

  • Podobne, ako v prípade vitamínu C, v uhorkách nájdeme aj vysoké množstvo vitamínov skupiny B.

4) Zlý dych

  • Zlý dych je zdravotný problém, ktorý trápi mnoho ľudí. Ak patríte medzi nich, potom pre vás máme excelentné riešenie! Ako už iste tušíte, je ním práve uhorka.
  • Jediné, čo potrebujete urobiť, je ukrojiť kúsok uhorky, vložiť si ju do úst a držať ho tam približne 30 sekúnd. Ak by to nestačilo, potom odšťavte šťavu z uhorky a pomocou nej si preplachujte ústa 1 minútu.
  • Antibakteriálne látky v uhorke vám pomôžu eliminovať škodlivé baktérie, ktoré sú príčinou zlého dychu.

5) Prevencia mnohých ochorení

  • Ako sme už uviedli vyššie, uhorky sú plné vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré pomáhajú telu predchádzať mnohým ochoreniam, vrátane rakoviny.
  • Nápomocné sú aj pri liečbe a zmierňovaní príznakov cukrovky či vysokom krvnom tlaku (obsah draslíka) alebo vysokej hladine zlého cholesterolu.
  • Navyše, pravidelná konzumácia uhoriek alebo pitie čerstvej uhorkovej šťavy podporuje tvorbu inzulínu v pankrease a znižuje rezistenciu tela na neho, čo ocenia hlavne diabetici.

6) Zbavovanie sa celulitídy

  • Za príčinu celulitídy sa považuje hromadenie toxínov v tukovom tkanive, ktoré vyvolávajú mierne, ale chronické zápaly.
  • Uhorka je takmer dokonalá potravina proti týmto vplyvom – obsahuje množstvo vody a látok, ktoré podporujú detoxikáciu a vyplavovanie toxínov tela.
  • Navyše má aj protizápalové vlastnosti, čím napomáha zmierňovanie a odstraňovanie zápalov.
  • Podľa rôznych výskumov uhorka dokáže dokonca predchádzať aj vzniku obličkových kameňov.