Postup:
Maslo nakrájame na kocky a vložíme do pohárov. Maslo môže mierne presahovať cez okraj pohárov.
Poháre s maslom uložíme na plech na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 110 stupňov – poháre necháme vnútri 15-20 minút.
Maslo sa v rúre roztopilo, môžeme teda poháre opäť doplniť. V horúcom masle by sa tuhé maslo malo rýchlo a jednoducho rozpustiť.
Maslo v pohároch by malo siahať asi centimeter pod okraj pohára – radšej urobím viac menších pohárov.
Teraz poháre zatvoríme viečkom. Uistite sa, že okraj pohára je čistý – nesmie byť znečistený od masla. Opäť vložíme do rúry a pri teplote 110 stupňov necháme v rúre 45 minút – maslo sa rozdelí na dve časti na pevnú a kvapalnú časť.
Necháme vychladnúť a dobre všetky nádoby ešte raz skontrolujeme. Na vrch pohárov napíšeme dátum zavárania. Maslo vydrží 3 roky!
Skladujeme na rovnakom mieste ako domáce džemy a nátierky. Pred použitím je potrebné dobre pretrepať, aby sa obe hmoty premiešali.