Matovič si vymyslel post vo vláde: Túto funkciu chce získať po demisii!

Vláda sa aj naďalej snaží vyriešiť koaličnú krízu. Premiér Igor Matovič vyjadril ochotu odísť z funkcie, no na oplátku požaduje viacero demisií, od ministra hospodárstva Richarda Sulíka, podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu a ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

Všetci aktuálne s napätím očakávajú ďalší priebeh rekonštrukcie, ako aj to, kto obsadí dôležité ministerské kreslá. Najviac sledovanými sú ale kroky Igora Matoviča, ktorý by sa mal podľa viacerých koaličných partnerov vzdať svojho kresla a prenechať premiérsku funkciu inému členovi OĽaNO.

Neplánuje sa však skryť do parlamentu medzi ostatných poslancov. „Ak koaliční partneri naplnia záväzky, ktoré verejne deklarovali a z ktorých vychádzajú naše požiadavky, som ochotný odstúpiť z pozície predsedu vlády a pôsobiť v nej ako jej člen,“ uviedol Matovič na nedeľnej tlačovej konferencii.

Premiér Igor Matovič v nedeľu večer oznámil, že je ochotný odísť z postu premiéra, ako to žiadali koaličné strany. Avšak z vlády úplne nechce odísť.

Matovič ponúkol demisiu, stanovil si však ďalšie podmienky:

Článok pokračuje na ďalšej strane.