REFERENDUM možno predsa bude! Pellegrini vytvára petičný výbor!

Na sociálnej sieti oznámil, že vytvára petičný výbor pre referendum o predčasných voľbách, nakoľko vláda nezvláda boj s pandémiou a je zodpovedná za tisícky životov a miliardové ekonomické škody.

Ako už niekoľko mesiacov tvrdí, jediným riešením sú predčasné parlamentné voľby. “Preto sme dnes navrhli vytvorenie spoločného petičného výboru pre referendum o predčasných voľbách,” píše na Facebooku bývalý premiér a momentálne líder všetkých volebných rebríčkov.

Petičná akcia možno začne už o pár dní
Predseda strany Hlas-SD oslovil listom predstaviteľov Konfederácie odborových zväzov, Jednoty dôchodcov na Slovensku, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov i relevantné opozičné politické strany, aby nominovali svojich zástupcov do petičného výboru, ktorý by mal vzniknúť v najbližších dňoch, a tak nič nezabráni začatiu podpisovej akcie.

“Hlavnou úlohou petičného výboru má byť odsúhlasenie právne nespochybniteľnej referendovej otázky a koordinácia zberu podpisov, na ktorom sa budú podieľať všetky zúčastnené subjekty. Ľudia musia dostať možnosť povedať, kto má ich dôveru a mandát na vyvedenie Slovenska z najväčšej krízy po druhej svetovej vojne,” vysvetľuje Pellegrini.