Dobré správy pre rodičov a ich deti: Žiaci sa vrátia do školských lavíc pod touto podmienkou!

Návrat detí do školských lavíc. To je jedna z najdiskutovanejších tém, pri ktorej vznikajú rozporuplné názory. Niektorí rodičia hovoria, aby sa deti vrátili do škôl čo najskôr, iní zase, aby sa tak stalo až v januári.

Ani samotná vláda sa nevedela dlho dohodnúť. Minister školstva Gröhling predložil dva návrhy, no ani jeden neprešiel. Do vlastných rúk si tento problém zobral premiér Igor Matovič. A konečne padla definitíva.

“Atómová bomba proti COVID-19”, ako nazval dvojkolové celoplošné testovanie, evidentne nezabrala. Denne pribúdajú podobné počty prípadov ako pred testovaním, a tak aj naďalej máme na Slovensku množstvo obmedzení. Áno, tie majú aj v iných štátoch, kde však vo väčšine prípadov, vedia nájsť kompetentní spoločnú reč.

Jednou z najcitlivejších tém v ostatnom čase je aj znovuotvorenie škôl, resp. návrat k prezenčnej forme výučby na 2. stupňoch základných škol, ako aj na stredných a vysokých školách. Keď chcel predstaviť svoj plán na návrat do škôl minister školstva Branislav Gröhling, nemal byť ani kým vypočutý. To sa však netýka premiéra Igora Matoviča, ktorý je podľa jeho slov sklamaný z prístupu ministerstva školstva, ktoré má mať odlišné návrhy. Predseda vlády tak všetko chce vziať do vlastných rúk!

Článok pokračuje na ďalšej strane.