AKTUÁLNE: 19 nových prípadov nákazy koronavírusom. Prvý infikovaný Slovák koronavírusom je už doma

Počet nakazených koronavírusom na Slovensku vystúpil na 123, vo štvrtok pribudlo 19 nových prípadov.  Celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 123, kým 2316 vyšetrených má negatívny nález.

Informoval o tom po skončení posledného rokovania vlády jej dosluhujúci predseda Peter Pellegrini (Smer-SD).

Ako priblížilo ministerstvo zdravotníctva, vo štvrtok pribudlo päť nových prípadov z Bratislavy. Ide o muža s cestovateľskou anamnézou, ktorý sa vrátil z Anglicka a dvoch mužov a dve ženy. Všetci sú v domácej izolácii.

V domácej izolácii je aj žena zo Štúrova, ktorá mala kontakt s nakazenou osobou. Odber jej vykonali cez Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch.

Na infektológii v Ružomberku vyšetrili dve ženy po návrate z Česka. V trenčianskej nemocnici prijali osem prípadov a to muža z Nedašoviec, muža a ženu z Trenčína, muža zo Skačian, dvoch mužov z Ilavy, ženu z Novej Dubnice, muža z Trečianskej Turnej.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Prešove ležia traja muži, jeden z Giraltoviec, ďalší z Popradu a tretí z Prešova, ktorí bol v kontakte s osobou s ochorením COVID-19.

Pellegrini poďakoval všetkým členom vlády a osobitne ministerke vnútra Denise Sakovej (Smer-SD), ktorá podľa neho na seba prevzala najťažšiu úlohu počas mimoriadnej situácie.

„Som rád, že táto vláda odovzdala maximálne profesionálny výkon. Robíme všetko pre to, aby sme budúcej vláde odovzdali plne funkčnú krajinu,“ uviedol.

Článok pokračuje na ďalšej strane.