Je to horšie ako si myslíte! Pitva ľudí odhalila, že koronavírus je zákernejší, než SARS a AIDS zároveň!

Jazvy na pľúcach
Dýchavičnosť, jeden z najčastejších príznakov choroby Covid-19, má byť prejavom pľúcnej fibrózy. Ide o ochorenie dýchacích ciest, počas ktorého vznikajú jazvy v pľúcnom tkanive. Dôsledkom sú vážne problémy s dýchaním.

Na jazvy a poškodenie pľúc neexistuje žiadny liek. „Výsledky pitiev Liua ma ovplyvnili. Na ich základe si myslím, že teraz je najdôležitejšia zasiahnuť v ranom štádiu choroby, aby sa ochránili pľúca pacientov pred fibrózou, “ povedal denníku Global Times Pcheng Č’jong, riaditeľ intenzívnej starostlivosti Čungnanskej univerzitnej nemocnice.

Tretia fáza
Podľa portálu IFLscience sa Covid-19 po týždni od nákazy dostáva do tretej fázy. Po miernom prechladnutí môže nasledovať zlyhanie dýchacieho systému. „Vplyv Covid-19 na ľudské telo je ako kombinácia SARS a AIDS, pretože poškodzuje ako pľúca, tak imunitný systém,“ dodal Pcheng.

U niektorých obetí, ktorých telá prešli pitvou, sa ako príčina smrti ukázalo nadmerné množstvo vykašlaného hlienu. Čínski lekári preto začali používať odsávačky hlienu.

FOTOGALÉRIA: