V boji s koronavírusom sme na špici Európy, je potrebné ešte pritvrdiť. Český miliardár predstavil plán proti epidémii!

Česká republika je podľa miliardára a internetového podnikateľa Jána Barty v riešení pandémie koronavírusu na špici Európy, navrhuje však ešte razantnejšie opatrenia. Jeho plán sme sa rozhodli zdieľať nakoľko sa nám zdá veľmi rozumný ako opatrenie tiež pre Slovenskú republiku. Posúďte sami…

Vládu aj zástupcu Prahy, najviac postihnutej oblasti, preto zoznámil so svojím desaťdňovým plánom boja proti chorobe COVID-19. „Nutný je aj zákaz vychádzania kontrolovaný políciou, ale potom epidémiu zvládneme a navyše nepoškodíme ekonomiku,“ hovorí Jan Barta.

Jan Barta už inicioval vznik konzorcie technologických firiem, ktoré štátu a zástupcom najviac postihnutých oblastí ponúkli pomoc s opatrením proti epidémii COVID-19. Okrem iného ide o rozbehnutie call centra na tzv. trasovanie, teda dohľadávanie osôb, ktoré boli v kontakte s nakazenými ľuďmi.

Podľa Barty je Česko v boji proti koronavírusu na špici Európy, vďaka proaktívnym opatreniam vlády je podľa neho možné epidémiu zastaviť na čísle do zhruba tisícky nakazených. Zároveň však hovorí, že je potrebné v nasledujúcich desiatich dňoch ešte viac pritvrdiť.

Článok pokračuje na ďalšej strane.