David (19) zavraždil otca – tyrana: Vďaka Čaputovej je na slobode!

Dávid Bako (19) ďalej nedokázal znášať psychické a fyzické týranie zo strany otca, vzoprel sa mu a zabil ho. Vlani v decembri bol za vraždu odsúdený na dva roky väzenia, avšak do prípadu zasiahla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Dávid je vďaka nej zatiaľ na slobode a čaká na ďalší krok hlavy štátu. Prezidentka mu môže udeliť milosť, jeho trest zmierniť, alebo žiadosť o milosť zamietnuť. Dávid teraz poskytol otvorený rozhovor slovenskému dennik N.

Prípad vraždy, ku ktorej došlo pred tromi rokmi v septembri, od začiatku budí veľkú pozornosť. Iba 17-ročný Dávid Bako z Galanty vtedy v domčeku, v ktorom býval s rodičmi, nožom a kladivom brutálne zavraždil vlastného otca. Ako sa ale ukázalo, chlapca k tomu dohnalo otcovo správanie k jeho matke aj k samotnému Dávidovi.

Obaja museli dlhé roky znášať psychické aj fyzické týranie zo strany otca-alkoholika, osudného dňa sa v Dávidovi niečo zlomilo. Keď videl, že jeho mamička po ďalšej hádke s otcom plače, schmatol kladivo a pristúpil k posteli, v ktorej opitý otec spal. Dávid mu kladivom zasadil tri rany do hlavy a potom ho 17-krát bodol do chrbta. Potom sa sám udal na polícii.

Článok pokračuje na ďalšej strane.