Demolačné práce bytovky v Prešove už takmer ukončili. Robotníci zo sutín predsa niečo vytiahli…

Špeciálny búrací stroj, ktorý pomáhal pri likvidácii výbuchom zničenej bytovky v Prešove, sa po takmer mesiaci vracia domov. Bytovka je už takmer celá rozobratá, zostal len suterén. Z pivničných priestorov vytiahli robotníci 25 bicyklov.

Je to jediné, čo sa podarilo z paneláku zachrániť. Pohľad na Mukačevskú ulicu sa zmenil zo všetkých strán a zmenili sa aj ľudia, ktorí tu ostali žiť v okolitých panelákoch. Atmosféra v ulici je stále smutná a všetci sú opatrnejší hlavne pri manipulácii s plynom.

Konvoj demolačného stroja začali z Prešova presúvať o deviatej ráno. „Konvoj sa skladá zo štyroch vozidiel, pričom najdlhšie vozidlo má dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metre a výšku 4,5 metrov a hmotnosť až 120 ton,“ informuje polícia. Vodiči tak pre nadrozmerný náklad museli počítať s čiastočnými obmedzeniami v doprave.

Na mieste naďalej zostáva základová doska budovy, ktorá nesmie byť porušená z dôvodu vykonania potrebných vyšetrovacích a zisťovacích úkonov zo strany Policajného zboru SR. V okolí bytového domu zároveň prebiehajú dokončovanie práce – upratovanie, zametanie a čistenie.

FOTOGALÉRIA: