Záhadná výpoveď Judity obžalovanej z brutálnej vraždy Tomáša († 16). Unikli FOTKY z mobilu tesne pred vraždou!

Za rodinu obžalovanej je prítomná staršia sestra Katarina, mama Katarína a otec Milan. Judita je podľa vyjadrenia sudkyne na psychiatrických medikamentoch. Aj napriek tomu, že je na liekoch, plakala, triasla sa a utierala si slzy. Obhajca sa ju snažil upokojiť. Po prerušení senátu na krátku poradu ohľadom vylúčenia verejnosti prišla už pokojnejšia.

Juditin otec Milan uviedol, že verí v nevinu svojej dcéry. Potvrdil, že na prípade pracujú českí detektívi. Otec Judity, jej mama i sestra svorne tvrdia, že Judita na súde vo štvrtok vypovedá pravdu. „Judita hovorí iba pravdu, žiadnu verziu pravdy. To čo povedala na začiatku, že tam bola tretia osoba, to hovorí aj teraz.“ povedala mama. „Áno, Judita hovorí, že je nevinná a že tam bol niekto tretí,“ hovorí otec Milan. „Vyšetrovateľ tam nebol keď sa niečo stalo, on nevie, ako sa to stalo. My jej veríme a stojíme za ňou, Judita neklame,“ povedala sestra Katarína.

„Nemyslíme si, že je správne, že verejnosť bola z celého pojednávania vylúčená práve preto, lebo ide o taký nepochopiteľný prípad. Verejnosť má právo na informácie obzvlášť preto. Akceptujeme rozhodnutie súdu o tom, že verejnosť bude vylúčená z celého pojednávania. My si však myslíme, že na časti pojednávania verejnosť prítomná byť mala, je to dôležité,“ uviedol obhajca poškodenej rodiny Ján Halagan. Sudkyňa uviedla, že vzhľadom k tomu, že v pojednávacej miestnosti budú zobrazované veľmi šokujúce zábery a vzhľadom k tomu, že vypovedať budú aj mladiství spolužiaci z gymnázia, nie je vhodná prítomnosť verejnosti. Argumentovala aj nízkym vekom obžalovanej i obete a tiež skutočnosťou, že vstup médií môže ovplyvniť výpovede svedkov.

Rodičia obžalovanej stále nevypovedali, v pojednávacej miestnosti je stále iba Judita, napätí rodičia čakajú pred dverami súdnej siene a mali by vo štvrtok vypovedať ako svedkovia spoločne so staršou sestrou obžalovanej Katarínou. Je možné, že súdny proces bude trvať až do neskorého popoludnia.

Podľa právneho zástupcu rodiny zavraždeného Tomáša Jána Halagana na súde odznejú dôkazy, ktoré otrasú verejnosťou. „V tejto záležitosti nemôžem nič dopredu komentovať, no určite zaznejú na súde dôkazy, ktoré verejnosť prekvapia.Zatiaľ môžem za rodinu povedať len toľko, že očakávame spravodlivosť. O odškodnení rodiny obete, v tejto fáze, kým ešte nebola vina dokázaná na súde, nebudeme hovoriť,“ dodal Halagan.

Článok pokračuje na ďalšej strane.