MIMORIADNE! Video hrôzy: Zrútilo sa lietadlo, 176 mŕtvych! Špekuluje sa, že lietadlo bolo zostrelené!

Irán zaútočil na americké vojenské základne v Iraku. Terčom útoku sa stali letecká základňa Ajn al-Asad západne od Bagdadu a základňa v Irbile na severe Iraku. Hovorí sa o tom, že lietadlo mohla zasiahnuť balistická strela, ale hovorí sa aj o technických problémoch.

Vypálených bolo viac ako desať balistických striel na americké vojenské základne v Iraku. Podľa zatiaľ nepotvrdených správ sa útok možno obišiel bez obetí na životoch. V stredu sa tiež v blízkosti medzinárodného teheránskeho letiska imáma Chomejního zrútilo ukrajinské lietadlo so 173 ľuďmi na palube.

Podľa doterajších správ všetci zahynuli. Zatiaľ nie je isté, či pád lietadla súvisí s vypätou situáciou v krajine. Napätie v Iráne rastie od piatku, kedy Spojené štáty usmrtili iránskeho generála Kásima Solejmáního pomocou rakety z diaľkovo ovládaného dronu na letisku v Bagdade .

Na miesto dorazili záchranné zložky a polícia vrátane 22 sanitiek, 4 autobusov a helikoptéry. Doposiaľ sa podarilo nájsť jednu čiernu skrinku a až vyšetrovanie odhalí, či bol príčinu havárie stav lietadla, palivo alebo poveternostné podmienky okolo stroja. V médiách sa objavilo aj strašné video, ktoré zachytáva pád lietadla a výbuch. Úprimnú sústrasť rodinám.

Solejmáního nástupca uviedol, že jeho cieľom je vytlačiť USA z regiónu. Prezident USA Donald Trump následne vydal vyhlásenie, v ktorom Írančanov varuje pred útokmi na amerických vojakov a majetok.

VIDEO:

FOTOGALÉRIA: