Svedectvo z Prešova: Chcela som odísť z bytu, namiesto schodov tam bola obrovská diera, hovorí. VIDEO

S otcom potom vyšla k susedom na balkón. Tam sa triasli zimou v ľahkom oblečení. “ Zrazu sme uvideli hasičov s plošinou. Nariadili nám, aby sme sa spustili vakom. Mala som obuté papuče, ale cestou som ich stratila.

Jeden pán mi dal crocsy. Najviac ma trápilo, že som nestihla vziať lieky otcovi, pretože má problémy s tlakom. Keď som už konečne stála pod naším panelákov a videla tu skazu, myslela som len na to, aby sa podarilo zachrániť všetkých susedov. Najskôr nás umiestnili v internáte, ale je možné, že nás niekto vezme k sebe , „dúfa Bibiana.

Jej otca hospitalizovali v Sabinove, pretože mal tržnú ranu na hlave a v prešovskej nemocnici už nebolo miesto. “ My sme mali v tom nešťastí obrovské šťastie, že sme prežili a neboli sme vážne zranení. Nie každému to však bolo dopriate. Ako som sa čoskoro dozvedela, sused z 11. poschodia už v byte nemohol dýchať, a pretože bol odrezaný od pomoci, mal údajne vyskočiť z bytu. Je to strašné, bol to mladý človek. Myslím na všetkých, „uzavrela smutne.

Nešťastie si vyžiadalo 8 mŕtvych, jedna osoba ešte nebola nájdená. V súvislosti s tragédiou bolo zatknutých 6 ľudí, ktorí sa podieľali na neďalekých výkopových prácach.

VIDEO:

Výbuch zničil celé schodisko, strecha je otvorená

Výbuch zničil celé schodisko, strecha je otvorenáRTVS sa podarilo získať zábery z prešovského bytového domu, v ktorom v piatok vybuchol plyn. Zábery ukazujú, že po výbuchu došlo k zrúteniu celého schodiska až po prízemie.Záchranné zložky zatiaľ potvrdili sedem obetí, jedna osoba je stále nezvestná.Polícia v tejto súvislosti zadržala šesť podozrivých osôb. Krajský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

Uverejnil používateľ Správy RTVS Sobota 7. decembra 2019

FOTOGALÉRIA: