Manžel Banášovej Vincze šokuje vyjadrením: Požiar Notre-Dame? Nepreháňajme!

„Svetová tragédia v Notre Dame? Nepreháňajme. Múry držia, veže stoja, zvony budú zvoniť. Zachránili Kristovu tŕňovú korunu, rúcho svätého Ľudovíta, výnimočné varhany sú neporušené. Zvládol to oltár, drevená kazateľnica, interiérové sviečky sa ani neroztavili. No predovšetkým, nikto sa vážne nezranil ani nezomrel. Čo za tragédiu teda nazývajú davy smutných turistických fotiek a komentárov? Zhorela drevená strecha! „Napísal manžel Adely Banášovej svoj názor na dianie okolo zničenej pamiatky zo 14. storočia.

Priznáva, že aj jeho zamrazilo pri pohľade na zábery na horiacu katedrálu, ale rovnako tak ho zamrazili komentáre jeho priateľov, ktoré za vzniknutým požiarom hneď videli „zástupy islamských nenáhod s bandaskami v rukách, ktoré takto útočia na naše kresťanstvo“.

„Je to rovnaké, ako keby strechu podpálili radikáli, v čase požiaru to nikto nemohol vedieť. Rovnako ako turisti nemohli od počítačov vedieť, aká ‚tragédia‘ nás (ne) čaká. Obe skupiny sa ale pod silou motivácie lajkov a uznania uchýlila k okamžitým a bombastickým verejným stanoviskám. Ľudské ruky už vypálené, zbombardované alebo zanedbané historické majestáty vzkriesili už mnohokrát, v Paríži to nebude iné. Naše hlavy, povahy a hystériu bohužiaľ opraviť nedokážu, „dodal k tomu moderátor Vincze.

Pochopiteľne sa pod jeho príspevkom ihneď spustila lavína komentárov, ktoré ho z veľkej časti kritizujú za to zľahčovanie situácie s tým, že nezhorel len kus dreva, ale kus francúzskej histórie.

FOTOGALÉRIA: