Herečka Žilková (57) šokuje: Odchádzam na materskú! Už to oznámila v divadle a zrušila natáčanie

„Kariéra sa síce s deťmi skĺbiť dá, ale musíte žiť aspoň v jednom meste. Vychovala som päť detí a na materskej nikdy nebola. V deň pôrodu Kordulky som natáčala Tele Tele a 10 dní po ňom som zase stála pred kamerou. Takže myslím, že jej tú materskú aj dlhujem, hoci na ňu nastúpim až teraz, po trinástich rokoch, „ krčí ramenami herečka.

V Činohernom klube nastupuje na neplatenú dovolenku, v Divadle Bez zábradlí a v zájazdovom predstavení Čarodejnica jej úlohu prevezmú alternácie. „Budem dúfať, že sa za tri a pol roka budem mať kam vrátiť,“ dúfa herečka. Nie všetko ale pôjde vrátiť. „Musela som napríklad odmietnuť krásny film Honzu Hřebejka , kde ma nahradila Alena Antalová ,“ ľutuje Žilková .

Podľa svojich slov sa stane ženou v domácnosti na plný úväzok. „Budem mať oficiálne štatút manželky veľvyslanca. Ten ani prácu neumožňuje. A napríklad stanovuje, koľko dní môžem počas manželovej misie stráviť v Česku. Takže mamičku a deti sem budem brať na prázdniny, budem variť, starať sa o manžela a dcéru a snažiť sa byť šťastná, „ dodáva Žilková.

FOTOGALÉRIA: