VAROVANIE Slováci, toto nejedzte: LIDL sťahuje z pultov nakazené poľské mäso!

Najnovšie kontroly odhalili, že takéto mäso sa dostalo aj na pulty slovenských obchodov. V tatárskom bifteku sa našla baktéria E. coli: “Tatársky biftek – mäsový prípravok, vákuovo balený, á 200g“, výrobná dávka: 00949519 s dátumom spotreby 3.4. 2019,” uvádza sa na stránke svps.sk. Biftek firmy Biernacki sa našiel v reťazci Lidl v Nemšovej vo Veľkosklade potravín na Púchovskej ceste. Išlo o cielenú kontrolu zameranú na poľskú hovädzinu.

„Z dôvodu možného výskytu baktérie E.coli sme zo všetkých našich predajní stiahli výrobok Biernacki“ Tatársky biftek 200 g,“reagoval hovorca Lidla Tomáš Bezák.

„Zákazníkov sme informovali o možnosti vrátiť výrobok v ktorejkoľvek predajni, pričom im budú vrátené peniaze aj bez nutnosti predloženia pokladničného bloku,“ odvetil Bezák.

Escherichia coli
Tie baktérie E. coli, ktoré spôsobujú nákazu, sa môžu prejaviť za 7 dní. Najprv postihnutý trpí gastrointestinálnym ochorením, ktoré sa neskôr môže prejaviť zlyhaním obličiek a môže mať fatálne následky. K nákaze dochádza prostredníctvom kontaminovaných potravín a vody, kontaktom so zvieratami, priamym prenosom medzi ľuďmi, fekálno-orálnou cestou.

FOTOGALÉRIA: