Koniec súdu s Terezou? Žalobca povedal, čo ju pred colníkmi „prezradilo“

Potom ale sám priznal, že je už unavený a požiadal o hodinovú prestávku. Proti tomu sa ohradil právnik druhého obžalovaného s tým, že má na pláne ďalšie prípady a požiadal tak o odročenie na ďalší deň, čomu sudca vyhovel. V utorok by teda mal vo svojej reči pokračovať žalobcu. „Ďalšie státie bolo naplánované na 19. 2.,“ potvrdil Řehák.

Počas rokovaní sa súdna sieň výrazne zaplnila, sudca bol dokonca nútený vykázať právnikov a ďalšie osoby, ktoré s prípadom nemali nič spoločné.

Prokurátor vo svojej reči zhrnul Terezin prípad. Mladá Češka mala o desiatej večer prísť na letisko v Láhaure, aby odcestovala do Spojených arabských emirátov a odtiaľ do Írska. Podľa žalobcu bola Tereza nervózna, a tak si ju colníci začali viac všímať. U prepážky jej prehľadali všetky veci aj ju samotnú.

Potom pracovníčka colnice začala prehľadávať kufor a Tereza viditeľne zbledla. To bolo colníkom podozrivé. Vytiahli z kufra všetky jej šaty, ale batožina bola stále príliš ťažká. Nariadili teda kompletnú prehliadku a nakoniec sa im podarilo objaviť takmer desať kíl drog.

Článok pokračuje na ďalšej strane…