Pašeráčka Tereza H. nemusí pakistanskú basu prežiť! Mrazivé slová odborníka

„Už ma nechajte byť,“ odbila ich. Jan Cimický Blesku vysvetlil, že sa Tereza predchádzajúci rok skrývala za maskou. „V takejto situácii sú dve varianty správania. Človek sa buď zloží a dáva najavo, ako je nešťastný, alebo sa snaží vystupovať suverénne ako niekto, koho len tak niečo nezrazí. Chvíľu sa to vydržať dá. Človek má vnútornú silu, tá ho ale začne opúšťať, „povedal.

Podmienky pakistanského väzenia sú navyše úplne odlišné od života, na aký bola Tereza pred zatknutím zvyknutá. Podľa Jána Cimického sa Češka musí začať pripravovať na otrasné podmienky, ktoré v tamojšom väzení panujú. „Nemožno predvídať, ako na prípadné odsúdenie zareaguje. Človek to nemôže vedieť ani pri sebe. O Tereze mám len sprostredkované informácie z médií, musel by som sa s ňou osobne stretnúť, „odmietol psychiater odhadnúť Terezinu reakciu, ak si vypočuje zdrvujúci verdikt.

Pakistanskí colníci zadržali Terezu minulý rok 10. januára s takmer deviatimi kilogramami heroínu v kufri. Od jej zatknutia tak ubehol viac ako rok. Za dobu, ktorú Tereza strávila vo väzobnej väznici, sa zúčastnila desiatok súdnych státi. Bývalá luxusná spoločníčka tvrdí, že drogu do batožiny niekto dal bez jej vedomia.