Smutná správa: Do hereckého neba odišla česká herecká legenda! Našli ho nad ránom vo svojom dome…

V sobotu ráno postihla Česko smutná správa. Do hereckého neba odišla legenda, herec Luděk Munzar. Mal 85 rokov. Podľa informácií Blesku zomrel vo svojom dome v Modřanech v skorých ranných hodinách.

„Luděk Munzar je už na druhom brehu, pomodlime sa za jeho dušu. Bol to dobrý človek a výborný herec,“ napísal dopoludnia na sociálnu sieť fotograf Jan Josef Rosenberg.

Veľké uplatnenie našiel v televízii aj pri filme, často po boku svojej manželky Jany Hlaváčovej. Herecký koncert rozohrali treba v životopisnom filme o Leoši Janáčkovi Lev s bílou hřívou. Munzar hral napríklad aj vo filme podle Kunderova Žertu, k ďalším jeho filmom patrí Dědeček automobil či Srpnová neděle.

Televíznym divákom utkvel predovšetkým v titulnej úlohe posledného Dietlovho seriálu Synové a dcery Jakuba Skláře či v dramatizácii Falladovho románu Úbohý pán Kufalt. V televíznych dokumentoch zaujímavo sprevádzal divákov po vyhliadkách, rozprával o vekovitých stromoch a prameňoch riek. V posledných rokoch ho zamestnala rad seriálov – Náměstíčko, Příkopy, Hraběnky alebo Místo v životě. Často vystupoval v rozhlasových hrách.