Z bezdomovca hrdina: „Muž s vozíkom“ zastavil útočníka, z ulice mu pomôže zbierka

Austrálsky bezdomovec, ktorý sa pri piatkovom incidente v centre Melbourne snažil útočníkovi s nožom brániť v pohybe nákupným vozíkom, je oslavovaný ako hrdina. On sám sa tak ale necíti, informovala agentúra Reuters. Pri útoku zahynul jeden človek a dvaja ďalší boli zranení.

Michael Rogers (46) sa na scéne ocitol vo chvíli, keď útočník pôvodom zo Somálska Hassain Khalifa Shire Ali (30) dobodal troch ľudí, zabil miestneho známeho reštauratéra a ďalších dvoch mužov zranil.

Užívatelia sociálnych médií začali Rogersovi hovoriť „muž s vozíkom“ (trolleyman). Online charitatívna zbierka na jeho podporu do dnešného poludnia SEČ vyniesla asi 130.000 austrálskych dolárov (viac ako 80 tisíc EUR). „Náš hrdina je veľmi skromný a o tejto zbierke nemal tušenie,“ uvádza webová stránka GoFundMe. „Je úžasný. Myslíme si, že jeho snaha si zaslúži odmenu, ktorá mu naozaj pomôže.“

V rozhovore pre austrálske médiá trval Rogers (46) na tom, že hrdina nie je. „Poslal som vozík priamo na neho a trafil som ho, ale úplne som ho nedal dolu. Nie som hrdina,“ vyhlásil.

Článok porkačuje na druhej strane.