Vo svojej štúdii publikovanej v denníku Food and Function (Potraviny a ich funkcie) ukázal, že vlašské orechy majú viac polyfenolov s vyššou antioxidačnou aktivitou, ako ostatné druhy orechov.
A ďalej, že antioxidanty vo vlašských orechoch sú až 15 krát potentnejšie ako vitamín E, považovaný za jeden z najsilnejších antioxidantov.
Čo sa stane, ak pravidelne konzumujete vlašské orechy
Tuto nasleduje zopár najdôležitejších zdravotných prínosov vlašských orechov:
- Znižujú riziko srdcových chorôb a niektorých druhov rakovín. Sú najlepšou potravinou na prevenciu upchávania ciev, pretože znižujú zlý LDL cholesterol.
- Minimalizujú prejavy starnutia a patria medzi top 10 potravín proti vráskam.
- Stimulujú činnosť mozgu (je to zaujímavé aj vzhľadom na ich tvar pripomínajúci mozog).
- Antioxidanty v orechoch znižujú riziko chronického oxidačného stresu.
- Protizápalové vlastnosti pomáhajú znižovať chronické zápaly (artritída, dna a podobne).
- Patria medzi top 20 potravín pre nastolenie hormonálnej rovnováhy.
- Sú jednou z najlepších potravín na zlepšenie nálady.