Ďalší zavraždený novinár na Slovensku? Pavol je zabetonovaný vo studni, tvrdí jeho sestra

„Viem, že ho zavraždili. Už len predstava, že sa vášmu blízkemu niečo také stalo, vás musí priviesť k šialenstvu. Zatiaľ môžem povedať iba to, že vyšetrovanie pokračuje. Ľudia, s ktorými ho videli naposledy, ho rozhodne nezobrali na poznávací výlet do prírody. Preto je také to presvedčenie, že je mŕtvy, tak silné, že som sa rozhodla o tom, že sa podelím s verejnosťou,“ povedala pluske Iveta Uhliariková.

V tomto prípade nie je možné nájsť spoločné znaky s vraždou ďalšieho investigatívneho žurnalistu Jána Kuciaka, podľa slov Ivety je rozdiel v tom, že Jána nechali jeho vrahovia na výstrahu na mieste činu, ale jeho manželka zmizla bez stopy. Vraždu naznačuje aj ďalší zdroj.

„Podľa všetkého by mal byť zabetonovaný vo studni neďaleko Zázrivej na Orave. Objavil sa svedok, ktorý všetko videl, a vie dokonca kto to urobil. Naviac chce vypovedať,“ povedal pre Pluska.sk človek blízký vyšetrovaniu.

Dôvodov k tomu, aby Paľa niekto zlikvidoval, bolo veľa. Jeho vyšetrovanie sa tesne pred jeho zmiznutím dostalo do bodu, keď samotný novinár vedel, že mu hrozí smrť, a rozhodol sa tak uchovať archív v zahraničí. V tomto prípade majú byť údajne všetky informácie, spracované kauzy a najmä pôžičky, ktoré potvrdzujú rozsiahle finančné, daňové alebo poistné škody.

Rovnako chcel aj do zahraničia zmiznúť. Posledné správy hovoria o tom, že odišiel z bytu práve kvôli tomu, aby si na východnom Slovensku zakúpil falošný pas a mohol sa ukrývať vo východnej Európe, pravdepodobne v Ukrajine. Doklady si ale už od zdroja neprevzal.

Šokujúca reakcia Aleny Z. po vražde Kuciaka: Zastrelenie Martinky ju naštvalo!

Zaujímavé je ešte jedno svedectvo. Podľa toho mal byť Paľo naposledy videný v jednom z podnikov v Bratislave. „Prišel a povedal, že je Paľo Rýpal, novinár. Bol vystresovaný, vychudnutý, zarastený. Triasol sa. Ceú noc sme spolu sedeli a on mi povedal celý príbeh. Neuvádzal mená. Hovoril o mafii, spojenia s politikou, nakupovanie informácií. Stále dokola tvrdil, že mu v tejto veci už nemá kto pomoc. Mal vraj materiály, ktoré nemal nikto iný,“ povedal svedok, ktorý si prial ostať v anonymite.

Muž Paľovi neveril v ten večer ani to že je novinár. A vôbec nie na to, že vonku naňho čakajú vrahovia. O pár dní neskôr z televízie zistil, že všetko najskôr bola pravda.