Šokujúca reakcia Aleny Z. po vražde Kuciaka: Zastrelenie Martinky ju naštvalo!

Trestný súd v utorok zverejnil zdôvodnenie, prečo uvrhol väzbu na štvoricu, ktorá sa podľa vyšetrovateľov podieľala na vražde Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27).

Podrobne sa tu opisujú prípravy na vraždu, dohody na odmene a samotné vykonanie vraždy. Sudca tu dokonca prezradil, ako Alena Z. reagovala, keď zistila, že zomrela aj Kuciakova snúbenica.

Údajná objednávateľka vraždy Alena Z. sa podľa súdneho dokumentu mala už pri prvom stretnutí so sprostredkovateľom, ktorým mal byť komárňanský podnikateľ Zoltán A., pripravené video o pohybe Kuciaka spoločne s fotografiami a adresou. Podnikateľ ich odovzdal vrahovi v mobilnom telefóne, kde boli údaje uschované.

Muži, ktorí podľa spisu zločin spáchali, si dom snúbencov vo Veľkej Mači prvýkrát obzreli 5. februára a naposledy dva dni pred vraždou. Pre obhliadku použili zakaždým iné autá. Najprv Peugeot 206, následne Škodu Superb.

NOVÉ DÔKAZY: Alena Z. sa krátko pred Kuciakovu popravou stretla s Kočnerom. Jej meno figuruje u inej vraždy

Počas vraždy, ku ktorej došlo 21. februára vo večerných hodinách, sa dohovárali pomocou mobilov, ktoré im zakúpil sprostredkovateľ asi za 80 EUR.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼