9 TIPOV a TRIKOV do kuchyne 2/4

Všetci si radi vychutnávame dobré jedlo, ale nikto z nás neche tráviť zvyšok voľného času v kuchyni varením a pripravovaním jedla. Túto dobu môžete zredukovať ak poznáte niekoľko trikov. My Vám ukážeme teraz 9 tipov a trikov ktoré si nájdu miesto v každej kuchyni, či už ste profík alebo sa len učíte.

ČISTENIE NEREZU

Po čase sa nerez môže statť matným. Ak nepoužívate správne čistiace prostriedky, môžete tieto povrchy natrvalo doškriabať a zničiť. Zmiešajte ocot s vodou a roztok nastriekajte na nerezové povrchy a utrite ich. Wualá.

 

Udržujte hnedý cukor mäkký

Z hnedého cukru sa môžu tvoriť hrudky može a vytvrdnúť, ak ho neskladujete správne. Akonáhle stvrdne, je to zbytočný. Do vrecka umiestnite pomarančovú kôru alebo jablkový plátok a vložte vrecko do vzduchotesnej nádoby.

Perfektné volské oko

Tu je návod, ako urobiť volské oko. Rozbite vajíčko na panvicu a nalejte trošku vody. Dajte na mierny plameň a sledujte ako uvaríte perfektné volské oká.

Štetec na potieranie

Potrebujete potrieť pečivo  alebo pečené kura ale nemáta s čím? Žiaden problém! Zložte pergamenový papier najmenej štyrikrát. Použite nožnice na rozstrapkanie niektorých okrajov papiera. Používajte okraj ako štetec.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼