Toto sa stane s vaším telom ak pravidelne konzumujete slaninu

2) Slanina – veľmi ťažké jedlo
Opak je pravdou: u zdravých ľudí nespôsobuje zažívacie ťažkosti. Slanina je neuveriteľne prospešná pre organizmus, pretože sa rozpúšťa podľa teploty nášho tela. Nie je vhodná pre ľudí, ktorí trpia problémom s produkciou žlče.

3) Slanina – tuhá konzistencia
Kto hovorí, že to je zlé? Podkožný tuk má jedinečnú štruktúru, ktorá je bohatá na vzácnu kyselinu arachidonovú. Táto látka je nevyhnutná pre naše telo, pretože je súčasťou nášho imunitného systému a tiež je potrebná pri metabolizme cholesterolu.

4) Obsahuje veľké množstvo cholesterolu
Rovnako ako u iných živočíšnych produktov i slanina obsahuje cholesterol. Jeho množstvo nie je tak enormný, ako by ste si mohli myslieť. V 100g čerstvej slaniny sa nachádza 70-100mg cholesterolu. Pre porovnanie – 100g hovädzích obličiek obsahuje 1126mg cholesterolu.

Lekári už dlho potvrdzujú skutočnosť, že množstvo cholesterolu v krvi a tkanivách nezávisí na tom, koľko slaniny skonzumujete.

Oveľa dôležitejší je metabolizmus cholesterolu. Telo si musí vziať čo najviac užitočných látok a správne ich spracovať. V tom mu pomôžu kyseliny obsiahnuté v tuku – kyselina linolová a arachidonová.

5) Chlieb + slanina = nebezpečná kombinácia
Táto chutná kombinácia nášmu telu vôbec neškodí. Oba produkty nebudú robiť žiadne problémy, za predpokladu, že je človek zdravý. Pre tých, ktorí sa snažia schudnúť, slanina poslúži ako vynikajúci zdroj energie. Slanina so zeleninou je tá najlepšia voľba!