Odhalenie: Aká je normálna veľkosť pánskeho prirodzenia? Odpoveď vás prekvapí!

Podľa zdroja Medical News Today vyplýva z rôznych štúdií, že priemerná dĺžka nevztyčeného penisu sa nachádza medzi 7,1 až 9,9 cm. V stave vzrušenia dosahuje veľkosť medzi 12 a 16 centimetrami.

Ženy sa zhodujú, že dôležitejšie ako dĺžka, je zručnosť a schopnosť. Takže nezúfajte, stačí trénovať a môžete dohnať aj tých obdarenejších mužov.

Veľkosť penisu je ovplyvnená veľkým množstvom faktorov. V prvom rade ide o telesné proporcie tela, nakoľko pohlavný úd je súčasťou reprodukčnej sústavy a tá sa vyvíja s celým telom. V druhom rade ide o faktory, ktoré je možné dlhodobým pôsobením ovplyvniť.

Tu sú veci, ktoré na hrúbku a dĺžku penisu vplývajú najviac:

Prirodzené faktory: Prvým faktorom je genetická predispozícia, veľkosť pohlavného údu môže byť totiž ovplyvnená aj dedičnosťou. Dôležitý je tiež biologický vývoj od narodenia až po 21. rok života, dokedy penis obvykle rastie. Tu má veľký vplyv aj hladina testosterónu ovplyvňujúca druhotné pohlavné znaky.

Kvalita prekrvenia: Druhým dôležitým faktorom je stoporenie, ktoré je závislé od kvality prekrvenia. V penise sú totiž uložené toporivé telesá, ktoré sa na základe sexuálneho vzrušenia prekrvia a nastáva vzpriamenie penisu a jeho erekcia. Čím viac sa prekrvia, tým viac penis narastie do dĺžky aj do hrúbky.

Teplota: Okolité podmienky môžu tiež, aspoň krátkodobo a dočasne, vplývať na veľkosť penisu. Ide najmä o teplotu okolia, kde platí, že nižšia teplota zhoršuje prekrvenie pohlavného údu a teda aj jeho erekciu, čiže veľkosť v stoporenom stave. Naopak, vyššia teplota rozťahuje cievy viac a prekrvenie je silnejšie.

Podkožný tuk: Posledným faktorom vplývajúcim na veľkosť penisu je podkožný tuk. V tomto prípade myslím jednak tukové tkanivo v penise, ktoré môže zväčšiť jeho hrúbku, ale aj tukové tkanivo v podbrušku. Ak je ho v podbrušku viac, opticky to penis skracuje, aspoň jeho viditeľnú časť nad kožou.