Slováka Júliusa vyhodili z práce z krutého dôvodu: Kvôli veku! Jeho blog čítalo už 90-tisíc ľudí!

Dnes som dostal výpoveď, nie preto že som nedôsledný, alebo nezodpovedný, chodím načas aj pol hodinu dopredu. Ale preto, že som starý a nestíham. Normy sú nastavené tak, aby ich ledva stíhali 30 roční mladici. Keď skončíte smenu ste fyzicky úplné vyšťavení. Idu na maximum.  Aj to, keď Vám odíde chrbát a bolia Vás kríže vedia to pekne zdokumentovať, zle ste sa zohýnali nepredpisovo, keby ste sa zohýnali predpisovo, určite by sa Vám to nestalo. Ale keby ste sa zohýnali predpisovo, neurobili by ste normu a kopli by Vás do zadku, toto tam už nie je.

VW Slovakia novodobá otrokáreň , mzdy sú trošku vyššie, ako okolité podniky ale nezarobíte ani tretinu toho, čo v Nemecku.  No a čo sa mi stalo dnes, behal som so a sklami potrebujete byť maximálne opatrní, aby ste nejaké neškrabli, alebo nerozbili ak by sa tak stalo, okamžitá výpoveď. Plus som musel nitovať elektroniku. Skratka pakáreň, musíte urobiť za 8 hodín asi 200 skiel a zanitovať 355 kusov elektroniky a všade idú 4 nity. A toto je vraj to najjednoduchšie. No behal som, ako opica dva nity som nedal, vykopli ma v nástupnej dobe po dvoch odpracovaných mesiacoch, utešili ma so slovami, mate 59 ale ja sa čudujem 50 ročným, čo tu vôbec robia a vo vašom veku nemáte šancu. Ak Vám to urobí dobre, ku koncu Februára prepustíme všetkých, čo to majú zmluvy na dohodu. Nechoďte do VW je to hnusná firma,  autá Porsche Cayen vlajková loď firmy, stoja na starom letisku v Berlíne a nepredávajú sa a tak isto to je na soľnej púšti v USA.

Nejednajú  v tejto firme s Vami, ako s ľuďmi, ale ako s otrokmi. Nie do tejto firmy už nepôjdem robiť, maximálne ma sklamali. V pohode kopli ma do rite. Si starý potrebujeme výkonných ľudí okolo 30, novodobá otrokáreň.

Takže dodatok 27.februára

   Pri odovzdávaní pracovných šiat som zistil, že nie som človek ale číslo. Chcem odovzdať, šaty ako Július Kovács. To ma nezaujíma, aké máte číslo, bez čísla neviem prijať. Zistite ho a nezdržujte, zatiaľ chodte von. Musel som isť von a zistiť ho. Nechápem, prečo mi ho automaticky nedali na vstupnú kartu. Nestihol som ju včera kvoli tomu odovzdať, lebo je to na inom konci závodu. Nasledujúci deň som odovzdával tú kartu, ale to je  vážne horor odovzdávať jednu vstupnú kartičku hodinu a pol. A ešte maličkosť. Všade Vám tykajú, či mate 20 alebo 59. Ono sa to deje ták povedia. Všetci si tu tykáme, keby Vám to vadilo povedzte, samozrejme keď Vám toto zamestnávateľ zahlási je dosť blbé pred 20 ďalšími povedať, vadí mi to. To isté platí na hlavnej bráne, ak si zabudnete vstupnú kartičku náhodou pri príchode do práce, nepýtajú si najprv vaše meno, ale aké ste číslo. “

O vyjadrenie sme požiadali aj Volkswagen Slovensko.

“K obsahu blogu sa nebudeme verejne vyjadrovať a hodnotiť ho. Volkswagen Slovakia si stojí za tým, že je férový zamestnávateľ, ktorý ponúka zamestnancom nadpriemerné mzdy (priemerný mesačný príjem 1 854 eur bez započítania manažmentu) a jeden z najbohatších sociálnych programov na Slovensku (predstavuje v priemere na zamestnanca ďalších viac ako 1600 eur).

O zamestnancov sa vo veľkej miere staráme nad rámec zákonných povinností. Aktuálne sme dokonca pre časť kmeňových zamestnancov, ktorým vypršali zmluvy na dobu určitú, ako aj pre agentúrnych zamestnancov pripravili internú burzu práce, aby sme im pomohli nájsť náhradné pracovné miesto a uľahčili im plynulý prechod do nového zamestnania,” prezradila hovorkyňa známej automobilky.