Chcete schudnúť? Táto 4 týždňová vaječná diéta je pomocníkom pre každého, kto sa chce zbaviť prebytočných kilogramov. Ako na ňu?

Týždeň číslo 1 a 2
Začíname prvým týždňom, ktorý je založený na tom, že by sa mal každý deň začať tým, že človek zje 2 vajcia a ďalej tiež jeden kus ovocia. Ideálne sú citrusové plody, ktoré pre svoje zloženie dokážu veľmi dobre naštartovať ľudský metabolizmus. Ďalej je potrebné dodržať aj ďalší rozpis, ktorý je taký:

Pondelok
Na obed ľubovoľný druh ovocia z výberu, ako sú jablká, pomaranče, hrušky, čerešne, rovnako ako marhule alebo broskyne. K večeru je možné dať si chudé hovädzie, bravčové, ale aj hydinové mäso a k tomu zeleninový šalát.

Utorok
Tento deň by sa mali obedovať chudé kuracie prsia, pripravené varením, prípadne dusením, alebo grilovaním. K večeru sa konzumujú 2 varené vajcia s kúskom pečiva a zeleninovým alebo ovocným šalátom.

Streda
Na obed môže byť pečivo ak nemu nízkotučný syr, poprípade tvaroh. Večera môže byť opäť mäsová, s ľubovoľným druhom mäsa. Ten je na mieste doplniť zeleninovým šalátom.

Štvrtok
Obed je spojený výhradne s ovocím. Je možné vybrať jeden druh z pondelkovej ponuky a toho obedovať primerané množstvo. Večera je zaujímavejšia, pretože je opäť masová v kombinácii so zeleninou – čerstvú alebo dusenú.

Piatok
Na obed je predpísaný zeleninový šalát podľa vlastnej chuti, doplnený 2 varenými vajcami. K večeru by mala byť sladkovodná alebo morská ryba. Po večeri je vhodné dať si pomaranč, poprípade grapefruit.

Sobota
Sobotný obed je trošku chudobnejší, pretože je k nemu iba jeden ľubovoľný druh ovocia, v primeranom množstve. Večera je podstatne lepšia, keďže ide o chudé mäso s rôznorodou dusenou zeleninou.

Nedeľa
Na obed je vhodné pripraviť si chudé kuracie prsia so zeleninou. Ako dezert poslúži pomaranč, poprípade grep. K večeru je to čisto vegetariánske jedlo založené na zelenine. Akékoľvek, okrem zemiakov, kukurice a fazule.

Tretí a štvrtý týždeň je pomerne špecifický
Kým prvé dva týždne sú založené čisto na kombinácii vajec, mäsa, rýb, zeleniny a ovocia, je tretí a štvrtý týždeň je celkom unikátny pre svoju skladbu jedál, ktorú je možné počas dňa jesť, a ktoré sú naopak zakázané. Predpis je jasne daný.

Pondelok
Prvý deň v týždni je založený na konzumácii ovocia v ľubovoľnom množstve. Je možné si aj vybrať ľubovoľné druhy, okrem hroznového vína, banánov, manga a akéhokoľvek sušeného ovocia, ktoré býva často dosladzované.

Utorok
Druhý deň v týždni je venovaný zelenine. Je možné jesť ju v surovom stave, rovnako ako je možné konzumovať dusenú alebo varenú zeleninu. Výber je opäť na vás, a to okrem kombinácie zemiakov a fazule. Tie sú zakázané.

Streda
Tento deň je spojením dvoch predchádzajúcich. Je možné jesť ako ovocie, tak i zeleninu. V oboch prípadoch ale s prihliadnutím na to, aké druhy je na mieste z vášho jedálnička vynechať.

Štvrtok
Ide o takzvaný rybí deň. Je jedno, či sa bude jednať o ryby sladkovodné, alebo morské. Dôležité je dodržať hlavne zdravú prípravu, s minimom soli a tiež oleja. K rybe je možné dať si vždy menšiu prílohu v podobe zeleniny.

Piatok
Koniec pracovného týždňa je čisto mäsový. Je možné jesť akékoľvek chudé mäso, opäť s dôrazom na jeho zdravú prípravu. Podobne ako u ryby, tak aj tu je možné ako prílohu voliť kvalitnú zeleninu.

Sobota a nedeľa
Víkend je čisto ovocným, čo pomôže vašej lepšej detoxikácii. Môžete jesť akékoľvek druhy v akomkoľvek množstve, a to okrem druhov, ktoré boli spomenuté vyššie na začiatku týždňa.