Pätnásťročný žiak sa zamiloval do 40-ročnej učiteľky. Toto je príbeh lásky Macronovcov, ktorý šokoval svet

„Pred celou triedou čítala jeho práce ako príklady,“ spomínal si pre Le Parisien jeden z jej študentov. „Bola úplne ohromená jeho spisovateľskými schopnosťami. Celý čas písal básne a ona ich pred všetkými čítala,“ vysvetlil. V tom čase bola Brigitte vydatá, mala tri deti. Jedna z jej dcér bola dokonca Macronovou spolužiačkou.

A aj napriek tomu sa Macron nezamiloval do nej, ale do svojej profesorky. „Najprv to bol zväzok intelektuálny, ktorý sa postupne menil na cit. Prišlo to prirodzene, ani jeden z nás sa o to zvlášť nesnažil,“ priznal Macron vo svojej knihe Revolúcia.

„Úplne ma premohla inteligencia toho chlapca. Nebol ako ostatní. Vždy bol s učiteľmi. Nebol tínedžer,“ spomínala na to obdobie Brigitte. Na konci tretieho ročníka si Macron prišiel prevziať diplom a pred celou školou priznal svoje city k učiteľke. „Keď prišiel na pódium pred 500 žiakov, vzal si mikrofón a povedal, že jeho stáž bola podnetná a podnecujúca. Všetci v sále sa rozosmiali,“ spomínal pre francúzsky Le Parisien jeden zo študentov.

Citom sa snažila odolať
Presný čas, kedy skutočne začal ich romantický vzťah, nie je dodnes známy. Mnohí sa však pohoršujú, že Brigitte kedysi kvôli vzťahu s Macronom porušovala zákon. Francúzsky zákon z 23. decembra 1980 totiž uvádza, že učiteľovi, ktorý má sex so študentom mladším ako osemnásť rokov, hrozia až tri roky väzenia.

Macronová neskôr v rozhovore priznala, že sa snažila odolať rastúcej náklonnosti k svojmu študentovi a povedala mu, aby odišiel študovať do Paríža. „Vtedy medzi nami nič nebolo, ale šírili sa klebety,“ spomínala.

O ich vzťahu sa nakoniec dozvedeli aj Emmanuelovi rodičia, ktorí sa údajne s Brigitte stretli a poprosili ju, aby sa s ním prestala stretávať, kým nebude dospelým. „Nemôžem vám nič sľúbiť,“ uviedla údajne podľa dokumentárneho filmu Brigitte Macron: Francúzsky román. Macronovi rodičia boli ustráchaní, a tak syna skutočne poslali do Paríža, kde začal študovať na prestížnom lýceu. Pred odchodom však ešte stihol 17-ročný Macron navštíviť Briditte, ktorej prisahal: „Nikdy sa ma nezbavíš. Vrátim sa a ožením sa s tebou.“

Kontakt so svojou učiteľkou neprerušil ani vtedy, keď bol od nej stovky kilometrov ďaleko. „Stále sme si volali, strávili sme hodiny s telefónom pri uchu,“ prezradil Macron o roky neskôr. Brigitte kontroverznému vzťahu odolávala, no nakoniec ju to pohltilo. „Láska bola všetkým a priviedla ma k rozvodu. Nebolo možné tomu odolať,“ priznala Brigitte, ktorá sa kvôli Macronovi rozviedla a presťahovala sa za ním do Paríža.

V roku 2007, keď mal Macron 29 rokov a Brigitte bola už rozvedená, prišiel za jej deťmi a požiadal ich o jej ruku. Všetky tri deti mu dali svoje požehnanie. „Keď sú spolu, je to takmer, ako keby svet neexistoval,“ povedala o ich vzťahu jedna z dcér.

Ešte toho roku sa vtedy 54-ročná Brigitte vydala za Macrona, a to na tej istej radnici v prímorskom letovisku Le Touquet, kde sa pred 33 rokmi vydala za svojho prvého manžela. Po 15 rokoch od prvého stretnutia tak Macron splnil svoj sľub a svoju učiteľku si skutočne zobral za ženu.

„Emmanuelova jediná chyba je, že je odo mňa mladší,“ hovorila v začiatkoch ich manželstva Briggite, ktorá na druhú stranu uviedla, že keby sa nerozhodla byť s ním, prišla by o život. V rozhovore pre Le Parisien Macron na adresu ich vekového rozdielu povedal, že nikto by nespochybnil oprávnenosť ich vzťahu, keby bol starší ako jeho manželka. „Len preto, že moja žena je odo mňa staršia, ľudia hovoria, že to nie je udržateľné,“ uviedol.

Keď sa stal Macron v roku 2017 prvýkrát prezidentom Francúzska, ich vzťah sa stal terčom výsmechu. Niektoré francúzske aj svetové média hovorili o prvej dáme ako „menopauzálnej Barbie“ a o Macronovi šírili klebety, že je homosexuál, a že v manželstve je len z rozumu. Pár sa však k tomu postavil čelom a pre Paris Match urobili veľký rozhovor o svojom vtedy 10-ročnom manželstve.

„Nemáme klasickú rodinu, to je nepopierateľná realita. V našej rodine však nie je o nič menej lásky,“ vysvetlil vtedy Macron, ktorý musel o svojich úprimných citoch k staršej žene presvedčiť nielen celé Francúzsko, ale aj vlastných rodičov.

„Keď Emmanuel stretol Brigitte, nemohli sme povedať, že je to skvelé. To je snáď úplne jasné,“ zverila sa Macronova mama Françoise, ktorá si nakoniec Brigitte obľúbila. „Nie je pre mňa nevesta. Je to kamarátka ako žiadna iná. Máme rovnaké vzťahy, rovnaké priority, všetko si hovoríme,“ priznala v roku 2021 mama dvojnásobného francúzskeho prezidenta.

Za 15 rokov manželstva sa dvojica rozhodla, že nebudú mať ďalšie deti. „Nechýba mi to, pretože milujem Brigittine deti, ako keby boli moje vlastné,“ priznal Macron, ktorý je vo svojich 44 rokov sedemnásobným nevlastným starým otcom. Brigitte zmenila nie len Macronovou súkromný život, ale aj ten kariérny. „Jej prítomnosť je pre neho absolútne nevyhnutná. Emmanuel by sa nikdy nepustil do prezidentského dobrodružstva bez nej. Je to veľmi atypické manželstvo, ale to vzťah len posilňuje,“ prezradil poradca Macronovej kampane a svedok z ich svadby, Marc Ferracci.

Brigitte stála po boku svojho manžela aj v týchto dňoch, keď sa stal dvojnásobným prezidentom. „Samozrejme, budúcnosť môže byť znepokojujúca. Budúcnosť s Emmanuelom však nie je znepokojujúca. Je to solídny muž, mimoriadne upokojujúci a mimoriadne milý,“ vysvetlila Macronová.

„Mám veľké šťastie, že som vydatá za muža, ako je on, a som si tým každý deň istá už viac ako dvadsať rokov,“ dodala na záver prvá dáma, ktorú čaká ďalších päť rokov v Elyzejskom paláci.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: harpersbazaar.com