ŠOK: Richard Sulík sa dnes rozlúčil s ministrami. Sulík aj so svojimi ministrami podá demisiu!

Demisiu má v pláne podať nielen on, ale aj všetci ostatní ministri z poslaneckého klubu SaS. Dôvodom má byť to, že nechcú byť spájaní s rozhodnutiami vlády Igora Matoviča (OĽaNO).

Podľa dnešného vyjadrenia Sulíka to presne k tomu smeruje. Tvrdí, že premiér nie je ochotný sa rozprávať o rekonštrukcii vlády a svojom odchode z funkcie.

Matovič podľa Sulíka nemal prejaviť ani záujem o diskusiu o možnosti, že by z vlády odišli spoločne – teda by funkcie zložili Sulík a Matovič, medzi ktorými je najväčší konflikt.

„My sme pripravení sa rozprávať, sme pripravení rokovať, ale to je všetko,“ povedal a naznačil, že zo strany premiéra nie je záujem.

Po vypuknutí koaličnej krízy zložil svoju funkciu ako prvý minister zdravotníctva Marek Krajčí. Premiér to prezentoval ako osobnú obetu dobrého ministra a viackrát pri tom zaútočil na svojich koaličných kolegov.

Práve to vyvolalo opätovne silnejšiu krízu a SaS a Za ľudí začali požadovať demisiu premiéra Igora Matoviča, ktorý podľa nich nedokáže plniť dohody.

Nevie povedať, či ministri zo strany SaS podajú demisiu naraz, alebo postupne. Koalícia má podľa Sulíka priestor na rokovania ešte najbližšie štyri dni. Pripomenul, že ak by Igor Matovič pristal na požiadavku SaS na rekonštrukciu vlády a odstúpil, Sulík je pripravený odstúpiť tiež s tým že v takom prípade by zvyšní ministri SaS z vlády neodišli a strana by nevypovedala koaličnú zmluvu.