Demonštrácie proti opatreniam majú prvú obeť: Mal sa nakaziť na protestoch, zomrel na Covid!

Protesty proti vládnym opatreniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu majú zrejme na Slovensku svoju prvú obeť. Stal sa ňou Peter, ktorý sa zúčastnil na novembrovom zhromaždení a v piatok zomrel na COVID-19.

O jeho smrti informoval na sociálnej sieti jeho syn Patrik.

„Prosím všetkých, ktorý neveria covidu, aby prehodnotili svoj postoj k tejto nebezpečnej chorobe. Môj otec Peter, neveriaci na covid, odporca anti-covidových opatrení a nosenia rúšok, momentálne leží s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti na infekčnom oddelení v Lučenci. Je v kritickom stave, v umelom spánku, napojený na prístroje na podporu život,“ napísal Patrik štyri dni pred smrťou otca.

Pravdivosť informácií v Patrikových statusoch potvrdila facebooková stránka polície Hoaxy a podvody – Polícia SR.

„Áno, ide o reálny profil reálneho človeka a áno, zomrel mu otec, ktorý zomrieť nemusel a mohol ešte dlhé roky žiť. Ak vám budú Vaši známi či príbuzní hovoriť a ukazovať statusy konšpirátorov o tom, že na protestoch sa nikto nenakazil a pandémia je výmysel, ukážte im tento status,“ uviedla polícia

V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy sa okrem otvárania škôl či zatýkania bývalých vysokých predstaviteľov polície a prokuratúry, hovorilo aj o vianočnom lockdowne. Premiér dokonca vyrukoval so šokujúcou informáciou.

Okrem vysvetľovania, prečo sa otvorí škola, ktorú navštevujú jeho dcéry, pripojil aj informáciu, ktorá mnohých doslova šokovala.

„Bol si proti mne zakričať a dnes je mŕtvy,“ povedal premiér. Údajne sa k nemu dostala informácia, že jeden z ľudí, ktorí sa zúčastnili protestov dňa 17.11. proti opatreniam vlády, včera zomrel.