Pašeráčka Tereza (24) poslala list z väzenia: Dostala nechutné návrhy od právnika!

Dogaru však od svojej klientky už tiež raz dostal padáka, bolo to pár mesiacov po rozsudku súdu, ktorý jej za pašovanie heroínu uložil trest osem rokov a osem mesiacov odňatia slobody. Tereza podľa svojich slov z tvrdého trestu vinila advokáta, čo však s odstupom času prehodnotila. „Urobil, čo mohol, mohlo byť horšie,“ napísala Blesku.

Po Dogarovi angažovala právnika Saifa ul Maluku, ktorý sa celosvetovo preslávil ako obhajca pakistanskej kresťanky odsúdenej na smrť za rúhanie. „Vzala som pána Maluku, pretože mi ho poradila jedna nemenovaná česká novinárka, s ktorou som bola v kontakte. Bohužiaľ mi nepovedala, že pán Maluku nerobí drogové prípady, zaoberá sa rúhaním, “ oznámila Tereza. Maluku bol podľa nej navyše časovo vyťažený a príliš sa jej nevenoval.

Nakoniec sa v liste Tereza vyjadrila aj k vzťahom s rodinou. „Rodine posielam listy denne a oni mi každý týždeň posielajú listy, odpustili mi a dúfam, že sa čoskoro stretneme,“ informovala.

Hlůšková na súde tvrdila, že je nevinná. Stále vyzerá odvolací súd, kde sa bude jej terajší obhajca Ašgar Dogaru snažiť, aby sa dostala čo najskôr na slobodu.

Je ale pokojne možné, že si mladá Češka bude musieť trest odkrútiť v plnej výške. S tým je však už zmierená. „Na záver chcem povedať, že každý robí chyby, čo je síce klišé, ale niečo na tom je. Ja som sa zo svojich chýb poučila, zmenila som sa a nemôžem sa dočkať domov. Ak to bude budúci rok, alebo za zvyšných päť rokov, neviem. To teraz záleží na Dogarovi. Mňa stále nádej neopúšťa! “ Uzavrela Tereza odhodlane.

FOTOGALÉRIA: