Plánovaný protest naberá na obrátkach: Dôležitá výstraha Krčméryho!

Na tlačovej konferencii prehovorili pán profesor Krčméry i minister vnútra Mikulec do duše občanov, ktorí sa plánujú zúčastniť protestov v aktuálnej krízovej situácii.

“Korona si nevyberá a koronu nezaujíma politický názor. Tento boj nie je o tom, kto je z akej politickej strany. Viete veľmi dobre, že ľudia v nemocniciach umierajú, nemocnice sú preplnené. Robíme všetko pre to, aby sa nový nápor chorých ľudí v nemocniciach najviac spomalil,” povedal minister vnútra Roman Mikulec.

“Chcem poprosiť a vyzvať, aby zvážili svoju účasť na akomkoľvek zhromaždení zajtra 17. novembra. Ak niekto z politikov zvoláva ľudí na zajtrajší protest, tak pošliapava odkaz 17. novembra. Demokracia neznamená anarchia,” uviedol s prosbou a strachom o ďalší nárast nakazených koronavírusom práve na protestoch.

Toho sa najviac obáva aj známy infektológ profesor Krčméry. “Pre mňa je jedno, kto zvoláva akúkoľvek akciu. Neviem si predstaviť akékoľvek masové zhromaždenie, aby sa tam dodržiavali odstupy. Dotyční účastníci pricestujú do Bratislavy. Pri hlasnom vyjadrovaní svojho názoru je aj ochranná schopnosť rúška znížená. Mobilta bude zvýšená,” vysvetlil odborník, podľa ktorého majú občania Slovenska vyjadriť svoju nespokojnosť až vtedy, kým svojím konaním a vyčíňaním v uliciach nebudú ohrozovať životy iných. “Chcem vás poprosiť, nepreťažujte náš zdravotnícky systém,“ dodal profesor.

VIDEO: